Thesas Bokhylla

"Just one more page..."

Bokbloggsjerka 31 Januari - 3 Februari

Kategori: Böcker

 
Då var det dags igen och som vanligt är det ju Annika som håller i den.
 
Helgens fråga lyder:
 
Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år? 
 

Mitt spontana svar är Harlequin. Jag är ju sucker för romantik och skulle inte klara mig utan dessa böcker.
Och eftersom de har olika sortement på sina böcker så är det lätt att variera sig lite.
De håller mitt läsintresse vid liv, även om jag även läser annat så är det ändå deras böcker jag alltid kommer tillbaka till.
 
 
 

På ett Villkor

Kategori: Böcker

Jag var bara 13 år när jag fick min första harlequin bok. Eller rättare sagt fick jag en hel papperspåse av min ena moster.
Ända sen dess har jag varit fast. Jag älskar verkligen att läsa harlequin böcker och hur lästrött jag än blir så kan jag alltid läsa dessa böcker!
Många tycker de är dåliga just för att de är så förutsägbara och alltid har ett lyckligt slut, men det är det som jag gillar mesta med dem. Att få följa med in i en värld där det slutar lyckligt, vad är det för fel på det?
Underbart i mina öron!
 
Så gissa om jag blev glad när det damp ner ett stort kuvert med 3 recensionsex från Harlequin.
 
Boken jag hunnit läsa ut är:
 
På ett villkor av Nora Roberts.
 
 
om boken:
 
Hon har ärvt etthundrafemtio miljoner dollar! Men allt Pandora McVie vill är att få sin farbror tillbaka. Och att bli av med sin medarvtagare, den enerverande Michael Donahue. Men det ingår inte i planen, enligt testamentet måste de bo under samma tak i sex månader för att få ut arvet. Och även om Pandora inte går med på det för pengarnas skull så vet hon att det är vad hennes farbror hade velat. Inom bara en vecka är de därför isolerade tillsammans uppe i Catskillsbergen, och snart börjar märkliga saker att hända. Men det märkligaste av allt är den motvilliga attraktion hon känner till mannen som kan vara den som försöker få henne att försvinna ...
 
 
Nora Roberts tycker jag är ett säkert kort när det gäller dessa böcker. I de böcker jag läst har hon alltid Levererat!
Och självklart gör hon det i denna med. Hon får alltid in allt, och då menar jag allt, kärlek, spänning och intriger,
I mina ögon är hon en av de bästa författare jag läst.
 
Betyget blir självklart en 5 av 5.
Tack Harlequin för underbar läsning!
 
 
De 2 andra böckerna jag fick var:
 
 
Lord Montagues älskarinna av Carole Mortimer
Den ingår i deras Historiska sortiment.
Ett sortement jag faktiskt inte läst så mycket ur.
 
 
Fångade Själar av Rachel Vincent
Denna är från deras Paranormal romance sortiment och det har jag inte läst någon bok ifrån så ser fakriskt fram emot att få läsa något nytt.
 
 
 

Sonjas Hemlighet

Kategori: Böcker

 
 
Om boken:
 
När ekonomen Julie lämnar London för Paris drömmer hon om ljuv romantik, god mat och om att komma bort från sin kontrollerande mamma. Vid 37 tycker Julie att det är på tiden.
Hennes mamma Edith tycker däremot att det är alldeles förfärligt när hennes dotter ger sig av till Frankrike. Tänk om Julie träffar en fransman, det är mer än Edith klarar av att tänka på.
Men är det den verkliga anledningen till Ediths protester? Vilka hemligheter gömmer sig egentligen bakom hennes perfekta yta och varför vägrar hon att prata om sina egna ungdomsår i Paris?
Mystiken tätnar när journalisten Kicki och fotografen Fredrik hittar kvarglömda fotografier i Julies lägenhet. Fotografier på Sonja tillsammans med Frankrikes president!
Sonjas tre bästa vänner Rebecka, Maggan och Susanne förstår ingenting. Men Sonja har haft ännu en hemlighet som hon inte delat med sig av till sina väninnor.
Och den har visar sig vara den största av dem alla.
(text från Adlibris.se)
 
 
Jag brukar ha svårt för uppföljare men den är håller verkligen samma klass som Sonjas sista vilja gjorde.
Även denna lyssnade jag på och jag låg långt in på nätterna och kunde bara inte sluta.
Jag älskar verkligen när en bok och en story rycker med mig och man bara vill fortsätta läsa och lyssna men samtidigt vill man inte att den ska ta slut. 
Precis så var det även med denna bok.
 
Jag kan inte ge nåt annat än 5 av 5. 
 
Den 5 Mars kommer hennes nästa bok ut, En liten värld, och jag kan verkligen knappt vänta tills dess.
Ser fram emot att få läsa mer av henne.
 

Bokbloggsjerka 24-27 Januari

Kategori: Böcker

 
Fredag igen och det innebär att helgen är här. Denna helg har vi inte så stora planer. Maken ska i väg på skyttetävling ett par timmar i morgon annars ska vi nog mest mysa med småkillarna och förhoppningsvis blir det lite tid över för läsning.
 
Fredag innebär ju även att det är dags för jerkan inne hos Annika.
 
Veckans fråga lyder:
 
Har du ett konto på Boktipset, Goodreads eller båda? Vilken av dem är bäst och varför?
 
Jag har faktiskt konto inne på både Goodreads och boktipset men är inte jätteaktiv på någon av dem.
Försöker dock att uppdatera Goodreads. Det som är lite roligt med den sidan är ju att man kan lägga in på vilken sida man är och på så sett se sina egna framsteg i boken.
 
Ni borde hitta mig som Therese Norin på båda ställena.
 
Ni då? är ni medlemmar på något av dessa ställen?
 
 
 

Januaris spänningsroman: Status 12

Kategori: Böcker

 
Om boken:
 
Thomas ser hur två av kollegorna sliter upp mannen från marken. "Håll fast honom", väser Mårtensson. Sedan kommer det första slaget. Thomas kan inte tro sina ögon. När Thomas Hallgren börjar sin första dag på Norrmalms polisstation är han nervös. Han vill så gärna göra sin far stolt - mannen som var en otroligt uppskattad polis. Under utbildningen var Thomas kursettan, killen som gjorde alla rätt, men kommer det att räcka? Redan under de första dagarna inser han att det han fått lära sig under kontrollerade former inte går att tillämpa i verkligheten. Han känner alltmer sympati för de kollegor som rör sig i gråzonen, de får trots allt saker och ting gjorda. Så händer det som förändrar allt: Thomas grupp skickas till Zinkensdamm för att stoppa ett huliganbråk som urartat. I tumultet som följer blir flera poliser nedslagna och allt slutar med att Thomas närmaste chef misshandlar en av de misstänkta huliganerna. Vad de inte vet är att någon filmar dem. Dagen därpå visas filmen i flera nyhetsinslag på tv. En internutredning dras igång och Thomas undrar snart om han kommer att klara av sitt första år som polis. Och är det värt det? De tvivel han bär på blir ännu starkare när han får höra att pappan som han alltid sett upp till gjort flera våldsamma ingripanden som polis. Vill han verkligen bli som sin far?
(text från adlibris.se)
 
 
Jag är faktiskt positivt överraskad av den här boken.
Själv så lyssnade jag ju på den här boken och trodde fakriskt att det var nåt skämt först, eftersom det spelas "spänningsmusik" just när Rafael Edholm börjar läsa.
Tittade på min telefon flera gånger för jag trodde nåt spet eller nåt annat hoppat igång i bakgrunden.
 
Språket i boken hade jag med lite svårt för i början, kändes så stockholmsaktigt och stelt på något sätt. Men jag måste säga att ju längre jag lyssnade desto svårare att släppa boken.
 
Mycket var lite förutsägbart för min del och man kunde liksom gissa sig till vad som skulle kunna hända nästan hela tiden.
 
I helhet så tyckte jag att boken var helt okej att lyssna på och jag ser fram emot att få lyssna eller läsa fortsättningen. För tydligen kommer det att komma en fortsättning fick jag höra i en intervju som fanns efter boken slutat. 
 
Av mig får boken 3 av 5 och gillar man polisromaner och så så tycker jag nog att man ska läsa den här.
Det är ju inte den här kategorin som jag brukar läsa.
 
Vi får väl se vad nästa månadsbok blir :) Har ni tips på spänningsromaner så tar jag gärna emot :)
 
 

Bokbloggsjerka 10 - 13 Januari 2014

Kategori: Böcker

 
 

Fredag och Bokbloggsjerkan är tillbaka inne hos Annika efter ett litet juluppehåll.
 
Årets första jerka handlar om läsutmaningar och frågan lyder:
 
Tänker du delta i några utmaningar i år och i så fall vilka?
 
Ja det tänker jag göra. Dels har jag hoppat på Kaosutmaningen 2.0 som Pocketlover knåpat ihop i år och även spänningsutmaningen inne hos Cum libris non solus.
 
Fler intressanta utmaningar har jag inte hittat eller kommit på så nöjer mig med dem.
Ja förutom de vanliga veckoutmaningarna så som jerkan och smakbitarna på söndagarna. Får väl se om jag hakar på någon mer veckoutmaning. Beror ju lite på vad året har i sina gömmor för mig som ska ut i arbetslivet igen efter mammaledigheten.
 
Vad kör ni för utmaningar i år?
 
 

en smakebit på søndag

Kategori: Böcker

 
 
Då var det Söndag, den första 2014 och Flukten fra Virkeligheten fortsätter sin söndagsutmaning med smakbitar från böcker man läser just nu.
 
Själv hålle rjag just nu på i 3 böcker. Har aldrig läst så månhga på en och samma gång och det går väl lite så där men ändå framåt.
 
Min smakibit kommer från boken Inbox (1) av Daniel Glattauer.
Raderna är från sidan 12
 
 
 
tio minuter senare
SV:
Bästa Emmi Rothner, tack för humortipsen. Med tiden kan du nog göra mig till en rolig man. Ännu mer tack för testet! Den intressantaste meningen var: "Du skriver yngre än du är." Då uppstår nämligen frågan hos dig: Hur kan han veta det? och därefter: Hur gammal tror han egentligen att jag är? Har jag rätt?
 
 
 

Sonjas sista vilja

Kategori: Böcker

 
 
Om boken:
 
Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes?
(Text lånad från Adlibris)
 
Vilken bok! Herregud.
Jag som legat sömnlös en hel del nätter på sistonde kunde verkligen inte somna när jag väl började lyssna på den här boken.
Jag var helt fast från de första orden ända till de sista.
Det här är en bok med ett sådant äventyr för vänninorna att det bara inte går att sluta lyssna.
 
Jag kan inget annat än ge Åsa Hellberg 5 av 5 för denna underbara roman.
I skrivande stund kan jag även avslöja att jag lyssnat färdigt på uppföljaren, Sonjas Hemlighet, men recension om den kommer så klart i ett annat inlägg.
 
Är det någon bok ni ska läsa eller lyssna på så är det denna, ni komme rinte bli besvikna!

Spänningsutmaningen Januari

Kategori: Böcker

Som första bok ut i denna utmaning tänkte jag faktiskt lyssna på Martin Melins bok Status 12.
Ska bli intressant och se om den är bra.
 
 
 

Spänningsutmaningen 2014

Kategori: Böcker

Cum libris non solus har detta år en spänningsutmaning.
Den går ut på att läsa eller lyssna på en deckare eller thriller varje månad.
  
Runt den 1a varje månad kommer hon att göra ett blogginlägg märkt med Spänningsutmaning och sedan månaden, där komemr hon skriva vilken bok hon har valt och det är fritt fram att kommentera vilken bok man själv väljer och runt den sista kommer hon att skriva om boken hon läst.
 
Hon kommer även under årets lopp ha lite tävlingar, i bland med priser och i bland med äran.
 
 
 
För att komma in i och läsa lite annat än jag brukar tänker jag att försöka mig på denna utmaning.
Nu får vi hålla tummarna att jag kan hålla det uppe året ut ;)