Thesas Bokhylla

"Just one more page..."

Augustiresan

Kategori: Böcker

 
Om boken:
 
Jenny är fyrtio år men livet har inte riktigt blivit som hon tänkt sig. Hon får reda på att hennes make har varit otrogen och hennes tillvaro rasar samman när skilsmässan är ett faktum. Av sina tre ungdomskompisar blir hon övertalad att åka med på en cykelsemester genom det sensommaridylliska Österlen, kanske kan det hjälpa henne att hitta tillbaka till sig själv igen. Eftersom Jenny på grund av sitt krävande chefsjobb inte har hunnit umgås med sina kompisar under det senaste året är hon tacksam för förslaget. Vänskapen sätts däremot på hårda prov under åkturens fem dagar. Jenny får reda på att en utav väninnorna har vetat om makens otrohet utan att berätta, vilket lägger sordin på den glada stämningen. I gruppen börjar olika läger att bildas och kompisarna förvånas alltmer över hur Jenny har förändrats under det senaste året. De inser att något allvarligt måste ha hänt - bortsett från svårigheterna i äktenskapet. I romanen beskrivs vänskapens förändrade villkor - att vänskap mitt i livet är annorlunda än under tonåren. På ett varmt och omskakande vis skildras kärlek, tillit och vikten av att våga blotta sitt jag för dem man älskar.
(text tagen från adlibris.se)
 
Jag gillade hur den här boken var uppbyggd med tillbakablickar över Jennys gågna år.
Storyn var med helt okej, men jag tyckte ändå att det fanns stunder som kändes långtråkiga där man bara liksom ögnade sig igenom texten.
Men jag är glad att jag läst boken och måste tacka förlaget Forum för att de gav mig chansen att få läsa denna bok.
 
Även om jag gilalde mycket av den känner jag att jag inte kan ge den mer än en 3 av 5, men eftersom jag har en av Anna Fredrikssons tidigare böcker stående i bokhyllan som jag fått av svärmor så kommer jag att läsa mer av henne.
 
 
 

Kommentarer

  • Caroline - Bland böcker säger:

    Den här har jag på läslistan... Får se när det ska bli av att jag läser den...

    2013-12-29 | 10:15:14
    Bloggadress: http://www.blandbocker.blogg.se

Kommentera inlägget här: