Thesas Bokhylla

"Just one more page..."

I kroppen min - Resan mot livets slut och alltings början

Kategori: Böcker

 
Denna bok är ett recensionsex jag fick från förlaget Forum, och jag vill passa på att tacka för min kopia av den.
 
 
Om boken (text lånad från adlibris)
 
I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka och visade sig vara obotlig. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.


"Jag fick beskedet på en torsdag, strax innan jag skulle äta pannkakor. Men det började långt innan dess. Så klart. Jag ska försöka berätta. Jag ska försöka.

Och redan där misslyckas jag. Har skrivit och raderat alldeles för länge nu. Det här är nog en självisk bok. Skapad av mig själv. För mig själv. Och om du vill läsa får du gärna göra det. Men det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Som jag måste leva med. Jag hade tänkt berätta hur allt började, hur jag har tänkt sedan den där torsdagen. Jag hade tänkt berätta om vilka känslor som har osat, fräst och dundrat inom mig. Men jag orkar inte vara saklig. Inte vara föredömligt dramaturgisk i berättandet. Inte nu. Kanske senare.

Men det finns något som jag måste berätta. Och om det upprör någon att det var på det här viset som ni fick reda på det, så är jag ledsen för det. Förlåt. Men ingen är mer upprörd över det här än jag. Jag lovar. Det finns något som jag måste berätta. Jag har cancer.

Allting har förändrats. I morgon börjar min cellgiftsbehandling. Och den där torsdagen åt jag mina pannkakor kalla."

 
Jag älskar sättet som Kristian Gidlund skrev på.
Han skriver sakligt, fullt med känslor, naket och smärtfullt.
 
Jag har läst hans blogg ett tag vilket gör att jag läst vissa av texterna, men trots att det är smärtfullt och tårar rinner så har jag haft svårt att sluta läsa denna bok.
Jag ska erkänna att jag inte är klar, jag har en hel del kvar men för nu så måste jag sluta, det går inte fortsätta för mig just nu. Och nej, det har inget med boken att göra,
Jag kommer att ta upp det här med att läsa denna bok igen, jag kan bara inte just nu.
 
Men trots att jag inte är helt klar så kan jag redan nu säga vad jag tycker om den,
Det är väldigt svårt att sätta ett betyd på en så personlig bok, full med tankar och känslor, men om jag måste säga en siffra så är detta en 5 av 5 bok för mig.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: